Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Renault és Peugeot képes leírás - Hibrid autó.tlap.hu
részletek »

Renault és Peugeot - Hibrid autó.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: hibridauto.tlap.hu » Renault és Peugeot
Keresés
Találatok száma - 5 db
Füles a Renault-tól, egyenesen Frankfurtból

Füles a Renault-tól, egyenesen Frankfurtból

Renault az alábbi stratégiai pontok szerint készít elektromos autót : - Hiszik, hogy a gáz ára folyamatosan emelkedni fog és ezért sokkal drágább lesz autóval közlekedni. - Az autóipar és az Európai Unió a következő tíz évben elkötelezett a széndioxid-kibocsátás csökkentése mellett, így minden gyártónak sürgősen tennie kell valamit a környezetért. - A fogyasztók készen állnak a megfizethető elektromos autóra, míg az hasonlít a tipikus autóra, és olcsó a fenntartása. A cég úgy gondolja, ha 10%-os részesedéshez jutnak az elektromos autók piacán, akkor lesznek sikeresek. Hosszú távon egyébként a globális piacon ez az összes márka 6 millió autóját jelenti. Elég jó. A Renault négy új autót tervez: a Zoe Z.E.-t (nulla kibocsátással), a Fluence-t, Twizy-t és a Kangoo-t. A Kangoo lesz az első, és a kompakt Zoe az utolsó. Partnerként dolgozik a fejlesztéseken a Nissan is.

Környezetbarát Peugeot a Boschtól

Környezetbarát Peugeot a Boschtól

A PSA Peugeot Citroën és a Robert Bosch GmbH stratégiai együttműködésről állapodott meg a dízel-hibrid technológia területén. A szerződés keretében a PSA által kifejlesztett négykerék-hajtású dízel-hibrid hajtáslánc elektromos és elektronikus alkotóelemeit (villanymotorok, teljesítményelektronika) közösen fejlesztik, és a Bosch gyártja és szállítja azokat. Ennek megfelelően a francia márkák modelljeit 2011-től már szériában azzal a dízel-hibrid technológiával látják el, amely a Párizsi Autószalonon kiállított Peugeot Prologue és Citroën Hypnos tanulmányautóban szerepelt. A megállapodás keretében a hátsó villanymotor és az első magasfeszültségű generátor mellett a Bosch szállítja a kiegészítő teljesítményelektronikát is, melynek feladata ezen alkotóelemek működtetése. Ezen felül azt a rendszert is, amely az optimális energia-újrahasznosítás érdekében kapcsolatot tart fenn az elektromos és elektronikai alkotóelemek, valamint a fék- (ABS) és menetstabilizáló (ESP) rendszerek között.

Peugeot 3008 Hybrid

Peugeot 3008 Hybrid

Mindenekelőtt tisztázzuk, hogy a jóléti világ autózása az élhető jövő koporsószöge, megbocsáthatatlan pazarlás a jövő generációk terhére. Fél évszázad alatt elfüstöltünk évmilliók alatt kialakult készleteket, beszennyeztük a földet, a vizet és a levegőt, és még mindig padlógázzal rohanunk a zsákutcában. A nagy bírósági tárgyaláson, amelyre majd képletesen citálnak bennünket vádlottként az unokáink, erre nincs mentség - legfeljebb szerény enyhítő körülményeket lehet felhozni védelmünkre. Ilyen enyhítő körülmények keresésében jeleskedik a Peugeot, amikor brazíliai erdőtelepítéssel igyekszik jóvátenni valamit a közlekedés szén-dioxid-emissziójából, és azzal dicsekedhet, hogy ő állítja elő a kis károsanyag-kibocsátású autók legtöbbjét. Közben pedig igyekszik felkészülni egy sötétebb jövőre, amikor drasztikusan megemelkednek majd az üzemanyagárak. (Ha valaki nem tudná: jelenleg felelőtlenül olcsón adják a benzint és a gázolajat, azért pazaroljuk ilyen könnyelműen.) Nyilvánvaló, hogy a holnap autóközlekedésének záloga a megújuló energiaforrásokból (nap-, szél-, víz- és atomerőművek) nyert árammal működő villamos hajtás. Sajnos az is nyilvánvaló azonban, hogy a földkerekségen jelenleg futó félmilliárd motoros járművet nem lehet egyhamar átállítani az újfajta üzemmódra.

Renault hibrid kamion

Renault hibrid kamion

A belga Coca-Cola nagy rajongója a Renaultnak, nemrégiben mi is beszámoltunk arról, hogy elég szép megrendeléssel járultak hozzá a francia cég népszerűsítéséhez. Valószínűleg a jól kialakult barátságnak is köszönhető, hogy a Renault nekik is adott egy hibrid Premium Distribution-t az utcai tesztelésre. Úgy tűnik a gyártó igen komolyan gondolja a hibrid technika mielőbbi bevezetését, hiszen folyamatosan arról szólnak a hírek, hogy éppen kinek adtak egy dízel-elektromos teherautót. Az elkövetkezendő egy évben a tesztpéldány boltokba, éttermekbe fogja kiszállítani az üdítőitalokat, mindeközben persze a Renault mérnökei árgus szemekkel figyelik majd a működését.

Renault hibrid kukásautó

Renault hibrid kukásautó

A Lyon városának és agglomerációjának lakói több mint egy éven keresztül láthatták a Renault Trucks hibrid technológiás járművét az utcákon. A Renault Premium Distribution Hybrys Tech jármű, melyet a Suez Csoport egyik ágazata, a SITA valamint Lyon városa használt, 2009. év eleje óta gyűjti a háztartási hulladékot a lyoni agglomerációban .A valós körülmények közötti üzemeltetés eredményei gazdag tapasztalatokkal szolgáltak. Lehetővé tették az új koncepció jóváhagyását, műszaki fejlesztések kidolgozását a későbbi forgalmazáshoz.

Tuti menü