Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hírek, érdekességek képes leírás - Hibrid autó.tlap.hu
részletek »

Hírek, érdekességek - Hibrid autó.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: hibridauto.tlap.hu » Hírek, érdekességek
Keresés
Találatok száma - 9 db
A hibrid autók deffiniciója a Wikipedián

A hibrid autók deffiniciója a Wikipedián

Hibrid rendszernek azt a megoldást nevezzük, melynek során a meghajtáshoz szükséges energiát két vagy több, különböző elven működő erőforrásból nyerik. A gyakorlati megvalósítás során legtöbbször a belsőégésű motor és a villanymotor kombinációja jelenik meg. A haladáshoz szükséges energia akkumulátor helyett (vagy mellett) még lendkerékben vagy szuperkondenzátorban is tárolható. A jelen szócikk elsősorban az elektromos hibridautókról (HEV) szól, mivel jelenleg ezek jelentősége a legnagyobb. Ezek kétféle meghajtást ötvöznek: van bennük belső égésű motor és villanymotor. A hibridautó (vegyes hajtású autó) jellemzően kevesebb üzemanyagot fogyaszt, mint a csak belső égésű motorral rendelkező; ezért környezetbarátnak tekintik. A hibridautók osztályozhatók a hajtáslánc vagy a felhasznált energiaforrás viszonylagos jelentősége szerint.

Frankfurti autószalon: Középpontban a hibridek

Frankfurti autószalon: Középpontban a hibridek

A szakújságírók szerint ez az autószalon kiemelten foglalkozik a környezetkímélő autókkal, ami nem véletlen, hiszen, az utóbbi években a tekintélyes autógyárak egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a hibrid technológiára. Az autós újságírók szerint ez tükröződik is a 63. Frankfurti Autószalonon a kiállítási standokon, amelyik kiállító teheti, mutat hibrid modellt. Olyannyira, hogy a 63. Frankfurti Autószalonra már a Daimler és a BMW is elektromos autó modelljével jelentkezik. De, mivel a legpatinásabb német autógyártó, a Mercedes sem maradhat le mögöttük, így ő kihozta a Vision S 500-as hibrid autóját. A Mercedes-Benz Vision S 500-as hibridjét V6-os benzin és elektromos motor hajtja, és Citroën hibrid koncepció mindössze 3,2 liter benzint fogyaszt 100 km-en. Ha pedig a gyorsulását nézzük, 0-ról 100 km/órás tempóra 5,5 másodperc alatt ér el.

Hibrid autó technológia

Hibrid autó technológia

A benzinmotorok kevesebb nitrogénoxidot bocsátanak ki, mint a dízelek, koromrészecske-kibocsátásuk elenyésző. A dízelmotorok ezzel szemben sokkal gazdaságosabban üzemelnek, és a benzineseknél kevesebb széndioxidot bocsátanak ki. A nem olajalapú erőforrások közül a villanymotorok például tiszta üzeműek, ám összességében nem képesek kielégítő menetteljesítményeket, elfogadható hatótávolságot garantálni, és akkumulátoraikat rendszeresen fel kell tölteni. Ám mi lenne akkor, ha ezeket az erőforrásokat úgy lehetne ötvözni, hogy az előnyeiket kihasználnánk, a hátrányaikat viszont nem volna szükséges elviselni? Ezt az ugrást aToyota Hibrid Rendszer, megteremtése tette lehetővé, amely ma már a vállalat egyik alapvető járműipari technológiája. A hibrid technológia hatékonyan alkalmazható számos hajtáslánc hatékonyságának javítására - függetlenül attól, hogy milyen üzemanyagot (benzin, gázolaj, alternatív üzemanyagok vagy üzemanyagcella) használ. A hibridek nemcsak kevesebb emissziót és szerényebb fogyasztást jelentenek, hanem a villanymotoros működés közben teljesen hangtalanok, és lenyűgöző a hatótávolságuk is. A hibrid technológiával elért forradalmi áttörés az energia áramlásának intelligens szabályozását jelenti - így a két különböző erőforrás a vezetés minden területén (gyorsulás, egyenletes haladás, fékezés és nagyvárosi forgalom) optimális módon működhet.

Hibridautó: van értelme?

Hibridautó: van értelme?

1997-ben a világ első nagyszériás hibridautójaként debütáló Toyota Priusról még nem lehetett tudni, hogy mérföldkővé lesz. A korszakalkotó Prius I-ről az átlagos autóvásárlók megtanulták, hogy a hibrid környezetbarát és kisfogyasztású, amihez képest egy sima dízel vagy benzines mucsai. Fogadtatása lépéskényszert teremtett mind a tömeggyártók, mint a Suzuki, mind az elit sportautó-márkák számára, amilyen a Ferrari. A cikket a vezess.hu oldalon olvashatja el.

Hogy működik a Hibrid autó?

Hogy működik a Hibrid autó?

Az alap a legtöbb esetben,az hogy egy benzinmotor és egy elektromos motor van is van(és sok akku) ami visszafelé is képes (féküzem-Generátor)áramot termelni. Mind2 motor tudja hajtani a kasznit, egymástól függetlenül és együtt is ,amit egy intelligens töltésvezérlő az akkuk töltöttségétől és a pillanatnyi gáz adás mértékétől függően szabályoz. A benzin motor úgy kapcsolgat ki-be hogy észre se veszi szinte az ember. Ezt kellene még meg toldani a tetőn lévő napelemekkel és egy csomó plusz energiát lehetne nyerni amikor "épp" áll/parkol az autó a napos ég alatt.(persze csak amikor adottak a feltételek,de azért elég sok ilyen óra van hogy tétlenül csak melegszik a nap hőjétől automobilunk) A vélemények és hozzászólások a gyakorikerdesek.hu oldalon olvasható.

Hogyan működik?

Hogyan működik?

A Lexus hibrid hajtás tizenöt évnyi intenzív kutatás és fejlesztés gyümölcse, amely mostanra három átütő Lexus modellt eredményezett: az RX 400h sportterepjáró, a GS 450h nagyteljesítményű szedán és a zászlóshajó, az LS 600h luxusszedán. Mindhárom hibrid osztályában első üzemanyag-takarékosságot, alacsony kibocsátást, csendességet és lélegzetelállítóan sima teljesítményt nyújt

Japán hybrid a jövő autója

Japán hybrid a jövő autója

A német autóklub, az ADAC a kompakt C-kategória egyetlen full hybrid hajtású modelljének, a Toyota Aurisnak ítélte oda a 'Sárga Angyal 2011' díjat. Ráadásul megkapta az első ízben kiosztott 'A jövő autója' díjat is. A kitüntetés az Auris Hybrid kiemelkedő takarékosságát és kategóriaelső, rekord-alacsony emisszióját jutalmazta.

Kiút a válságból?

Kiút a válságból?

Nem várnak ölbe tett kézzel a válság végére az autógyárók, hanem innovációval igyekeznek megalapozni a fellendülés utáni sikereiket. A Suzuki is elindult a hibrid hajtás irányába, ami nem csoda, hiszen az USA csak ezek vásárlására 400 millió dolláros támogatási csomagot állított össze. Európa is ebbe az irányba halad, elektromos változatban térhet vissza például "Honecker bosszúja" - olvasható a holtankoljak.hu rádiónkhoz eljuttatott exkluzív összefoglalójában.

Környezettudatos közlekedés

Környezettudatos közlekedés

Megéri-e a bioüzemanyag? Milyen előnyökkel és hátrányokkal járnak a megújuló energiáknak? Fákat véd az Apple? Ezekre, és még további számos kérdésre választ kaphat a portálunkon. Rendkívül fontos megválasztani, hogy mivel, és hogyan közlekedünk, mert csak a tudatos energiafelhasználással vagyunk képesek megőrizni bolygónk jelenlegi állapotát. A bioenergia, mint például a bioetanol, biodízel és biogáz kiváló alternatíva a fosszilis energiahordozók kikerülésére. Az weboldalounkon tájékozódhat a legfrissebb környezetvédelemmel kapcsolatos hírekkel. A cikkeken túl, gyakorlati kérdésekre is választ adnak szakértőink.

Tuti menü