Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Volvo képes leírás - Hibrid autó.tlap.hu
részletek »

Volvo - Hibrid autó.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: hibridauto.tlap.hu » Volvo
Keresés
Találatok száma - 4 db
Elektromos-dízel Volvo hibridek 2012-től

Elektromos-dízel Volvo hibridek 2012-től

A nagy gyártók közül végül utolsóként de a Volvo is bejelentette, hogy piacra dob egy elektromos-hibrid modellt 2012-től. Azt, hogy pontosan melyik modell vagy modellek válnak hibrid üzeművé még nem közölték, de mindenesetre elkészítettek egy verziót a V70-ből. A beszámoló szerint a leendő hibrid változatok 50 kilométert lesznek képesek megtenni tisztán elektromos hajtással, mielőtt átváltanának dízel üzemre. Ami fogyasztást illeti 148 mpg-t jelölnek meg, ami átváltva egészen elképesztő 1,6 literes fogyasztásnak felel meg 100 kilométeren. A károsanyag-kibocsátás 50g/km a várható teljes hatótávolság pedig 1200 km.

Jön a Volvo ReCharge Concept

Jön a Volvo ReCharge Concept

A Volvo ReCharge Concept olyan konnektorba csatlakoztatható hibrid, melynek minden kerekét elektromos motor hajtja, akkumulátorait pedig a háztartásokban szokványos konnektorból lehet naponta újratölteni. A feltöltött akkumulátorok segítségével a tulajdonos 100 km-t autózhat elektromos energiával. Amennyiben szükséges, a kocsi négyhengeres belsőégésű motorja is beindul, és menet közben feltölti az akkumulátorokat.

Villamos hajtás közel nulla CO2-kibocsátással

Villamos hajtás közel nulla CO2-kibocsátással

A Volvo már 2012-ben bemutatja sorozatgyártású, hálózatról tölthető hibrid autóját. A tisztán akkumulátorból származó elektromos energia teljes mértékben kielégíti az európai autósok 75 százalékának napi közlekedési igényeit, a hosszabb utak során pedig egy hatékony hibrid dízelmotor gondoskodik az autó meghajtásáról. A villanymotorral és dízelmotorral egy feltöltéssel és tankolással együttesen megtehető távolság körülbelül 1200 km. A jármű széndioxid-kibocsátása átlagosan 49 g/km, fogyasztása pedig 1,9 l/100 km lesz. A Volvo hisz abban, hogy a vásárlók a jövőben is biztonságos és kényelmes autókat szeretnének, amelyek jó menettulajdonságokkal illetve tágas utas- és csomagtérrel rendelkeznek. Ezen igények függetlenek attól, hogy elektromos áram vagy egyéb üzemanyag gondoskodik a hajtásról. A hálózatról tölthető hibrid járművek vonzó megoldást jelentenek, hiszen egyesítik az elektromos és a hagyományos hajtás minden előnyét: nagyon keveset fogyasztanak, kiemelkedően alacsony a CO2-kibocsátásuk, mindemellett nagy a hatótávolságuk és jó a teljesítményük.

Volvo DRIVe Towards Zero program

Volvo DRIVe Towards Zero program

A Volvo Cars továbbra is stratégiai területként kezeli a fejlett környezetbarát technológiák alkalmazását, és a DRIVe Towards Zero program elindításával újabb fontos lépést tett a vállalati jövőkép megvalósítása felé. A program egy egyedülálló együttműködésre épül a svéd Vattenfall energiaszolgáltatóval, amelynek célja, hogy 2012-től megkezdődhessen a hálózatról tölthető hibrid Volvo járművek gyártása. A környezetvédelem ugyanolyan fontos szerepet tölt be a Volvo Cars termékfejlesztési céljai között, mint a biztonság - mondta Stephen Odell, a Volvo Cars elnök-vezérigazgatója. Járműveink széndioxid-kibocsátását jelenlegi terveink szerint jelentősen csökkenteni tudjuk, az elektromos járművek mihamarabbi előállítását célzó stratégiánk pedig vezető pozíciót biztosít számunkra a környezetvédelmi szempontból optimalizált személyszállítási megoldások terén - tette hozzá Stephen Odell. Hálózatról tölthető elektromos hibrid járművek gyártása 2012-től A hálózatról tölthető elektromos hibrid járműveknek számos előnyük van: széndioxid-kibocsátásuk jóval alacsonyabb, teljesítményük pedig erős villanymotoruknak köszönhetően nagyságrendekkel jobb versenytársaikénál.

Tuti menü