Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Toyota képes leírás - Hibrid autó.tlap.hu
részletek »

Toyota - Hibrid autó.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: hibridauto.tlap.hu » Toyota
Keresés
Találatok száma - 4 db
Hybrid Toyota

Hybrid Toyota

Hybrid vehicles utilize two or more sources of power in order to improve fuel ecomony or emissions control. Different manufacturers use different systems, and changes are being made every year. At this stage of the hybrid evolution, manufacturers are developing cars and trucks that run on gasoline and electric power. The electric batteries are regenerated by energy captured during breaking or by other means. Some truck models have electric plug ins that can be used to run power tools. In general, you might expect to save 10 - 15 percent on gasoline costs, below the cost of a similar gasoline-only powered vehicle.

Középkategóriás hibridet mutatott be a Toyota

Középkategóriás hibridet mutatott be a Toyota

A Toyota elkészült középkategóriás hibridjével, amivel végre kitöltheti a Prius és a hibrid Camry közötti jelentős méretű rést. Az újdonság Sai néven érkezik, és a gyártó némi meglepetésre nem az Avensis, hanem a Lexus HS alapjaira építette. A lexusos alapok azonban alig látszanak az autón, a Sai egyedi lökhárítókat és lámpákat kapott. A rövid, magas orr inkább a Priusra hasonlít, a far vízszintes lámpáit pedig függőleges tagolásúra cserélték. Megváltozott az ablakkeretek vonala is, a C-oszlop tövéből például eltűnt a lexusos törés. A belteret sem hagyták érintetlenül, új a kormánykerék, valamint kevésbé igényes és szép anyagokat használtak, mint a HS 250 h-ban. A motorháztető alatt egy 2362 köbcentiméteres, Atkinson-ciklus szerint működő négyhengeres benzinmotort találunk. A belső égésű egység 150 lóerős maximális teljesítményét 6000-es, míg 187 Nm-es legnagyobb nyomatékát 4400-as fordulatszámon adja le. A benzineshez csatlakozó villanymotor meglehetősen erősnek mondható, 105 kW-os (143 LE) teljesítményéhez 270 Nm-es nyomaték járul, míg a két egység együttes teljesítménye 190 lóerő. Az elektronokat nikkel-metál hibrid akkumulátorok tárolják, az erő pedig természetesen az első kerekeken át jut az útra. A cikket az a5.hu oldalon olvashatja el.

Tovább hibridesít a Toyota

Tovább hibridesít a Toyota

Nem meglepetés, hogy a Toyotánál a hibridek állnak a középpontban. A szalon legfontosabb újdonsága az új, sokkal szebb hűtőrácsáról felismerhető Auris hibrid, amely az új Prius hajtásláncát kapta meg, és egy év múlva már ott lesz a kereskedésekben. Ezzel a Toyota elkezdte beváltani az ígéretét, miszerint lassan minden modelljükből szeretnének hibrid verziót kínálni. Benzinmotorja 1,8 literes és 98 lóerős, de ez az elektromotorral együtt elég ahhoz, hogy tíz másodperc alatt gyorsuljon fel 100 km/órára, ez teljesen elfogadható egy kompakt autótól. Két kilométeren keresztül teljesen elektromos módban, benzinfogyasztás nélkül is működtethető. Széndioxid-kibocsátása megegyezik a Priuséval, mindössze 99 g/km, ennyit a kis dízelautók tudnak manapság, nem az alsó-középkategóriás benzinesek. Légellenállási együtthatója 0,28-as, ez ugyan rosszabb a 0,25-ös értékű Priusnál, de a kompaktok között így is az egyik legjobb. Kékes árnyalatú belseje nagyjából változatlan a sima Aurisokhoz képest, csak a fokozatmentes váltó előválasztó karja került át a Priusból, és természetesen az energiaáramlást mutató képernyő. A cikket az origo.hu oldalon olvashatja.

Toyota Prius

Toyota Prius

A Toyota új Hibrid Szinergia Hajtásának legfrissebb generációja újabb előrelépés a motorizáció forradalmasításának útján. A két villanymotornak köszönhetően nem csak az erőteljes gyorsítást, a pillekönnyű vezérlést, az éllovas hatékonyságot és a kategóriaelső aerodinamikát fogja majd nagyra értékelni, hanem a Prius azon tulajdonságát is, hogy képes pusztán csak elektromos energia felhasználásával haladni. A tágas utastérben helyet foglalva látni fogja majd, hogy az úttörő technológiák használata az ösztönös kezelhetőségre törekvő tervezésnek köszönhetően valóban rendkívül könnyű és magától értetődő. Utolérhetetlen vezetési élmény. Tér és stílus. Gazdaságosság. Hibrid Szinergia Hajtás. Full hybrid, teljes elégedettség. Az új Toyota Prius a maximális 5 csillagot érdemelte ki az Euro NCAP biztonságot vizsgáló legfrissebb, 2009-es tesztjei során. Az új Toyota Avensis és iQ után a Prius 83%-os eredményével a harmadik Toyota modell, amely 5 csillaggal bizonyítja biztonságát ebben az évben.

Tuti menü