Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mitsubishi képes leírás - Hibrid autó.tlap.hu
részletek »

Mitsubishi - Hibrid autó.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: hibridauto.tlap.hu » Mitsubishi
Keresés
Találatok száma - 4 db
Hibrid crossover a Mitsubishitől

Hibrid crossover a Mitsubishitől

Új kompakt crossover lesz a Mitsubishi hibrid tanulmánya a Tokiói Autószalonon, a PX-MiEV az aktuális trendeknek megfelelően konnektorból is tölthető. 4,51 méter hosszú, 1,83 méter széles és 1,65 méter magas az újdonság, tengelytávja 2,63 méter. Jól látszik az adatokból, hogy a tanulmány valamivel rövidebb és szélesebb az aktuális Outlandernél. 1,6 literes, 114 lóerős benzinmotort épített az autóba a Mitsubishi, a hajtáslánc különlegessége, hogy mindkét tengelyre került egy-egy elektromotor 80 lóerős együttes teljesítménnyel. Az ezeket tápláló akkumulátort nemcsak otthon, a konnektorból, hanem gyorstöltő-állomásokon is fel lehet tölteni, de végső soron ugyanez a feladata a belső égésű blokknak is.

Hibrid meghajtást kaphat a következő Mitsubishi Lancer

Hibrid meghajtást kaphat a következő Mitsubishi Lancer

Az egyre szigorodó környezetvédelmi szabályok és az autógyárak fogyasztás elleni küzdelmének köszönhetően egyre több nagy teljesítményű sportmodellt szerelnek hibrid hajtáslánccal. Legfrissebb információk alapján a legendás Mitsubishi Lancer EVO lehet a következő áldozat. Az EVO XI az idei Frankfurti Autószalonon bemutatkozott PX MiEV tanulmány plug-in hibrid hajtásláncát kaphatja majd, ám érkezésére a márka anyagi nehézségei miatt legalább 2013-ig várnunk kell.

Környezetkímélés japán módra

Környezetkímélés japán módra

A Mitsubishi a Concept PX-MiEV-vel és az i-MiEV Cargóval demonstrálja szakértelmét a témában. A Concept PX-MiEV egy Outlander-alapú plug-in hibrid, az i-MiEV Cargo pedig a jövő áprilistól kapható villanymini áruszállító változata. A Concept PX-MiEV egy hálózatról tölthető hibrid crossover, különleges hajtáslánccal. Elektronikus összkerékhajtással rendelkezik, szó szerint, első és hátsó kerekeit ugyanis alapvetően egy-egy 60 kW-os mágneses szinkronmotor hajtja meg. Van a fedélzeten" egy 115 lóerős 1,6 literes benzinmotor is, mely szükség esetén az első kerekeket forgatja, de alapvetően generátorként funkcionál (70 kW kapacitással), mint a Chevy Volt/Opel Ampera esetében. Elektromos módban a Concept PX-MiEV hatótávolsága 50 kilométer, egyébként egy liter benzinnel körülbelül 50 kilométert tehet meg.

Mitsubishi PX-MIEV: hibrid Outlander lehetne

Mitsubishi PX-MIEV: hibrid Outlander lehetne

Akár az Outlander következő generációjának formatervét is előrevetítheti a Mitsubishi új tanulmányautója, amelyet az idei Tokiói Autószalonra készített. A PX-MIEV 4,51 méter hosszú, 1,83 méter széles és 1,65 méter magas karosszériája 2,65 méteres tengelytávon alapszik, így méreteivel beillik a kategória jelenlegi kínálatába. Formaterve valamelyest előremutató is, hiszen alternatívát kínál a Lancer által inspirált trapéz alakú hűtőmaszkos arculat mellett. A PX-MIEV meghajtása a hibrid technika összes előnyét kombinálja. Az első és hátsó tengelyre is építettek egy-egy elektromotort 60 kW teljesítménnyel és 200 Nm nyomatékkal, míg a Mitsubishi orrába egy 1,6 literes, négyhengeres, 116 lóerős teljesítményű, 125 Nm nyomatékú benzinmotort szereltek. Elinduláskor az első elektromotor hozza mozgásba a kocsit, majd bekapcsolódik a benzines erőforrás is, amelyek külön-külön vagy együtt is képesek hajtani. Csúszós talajon a hátsó elektromotor aktiválásával lesz összkerékhajtású az autó.

Tuti menü