Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Lexus képes leírás - Hibrid autó.tlap.hu
részletek »

Lexus - Hibrid autó.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: hibridauto.tlap.hu » Lexus
Keresés
Találatok száma - 4 db
Dedikált Lexus-hibrid: HS 250h

Dedikált Lexus-hibrid: HS 250h

A Lexus Detroitban mutatta be első dedikált hibridjét, a négyhengeres benzinmotorral hajtott HS 250h-t, amely formailag számos toyotás elemet vonultat fel. Ha a képek láttán bárkiben felmerülne a gondolat, hogy tiszta Toyota a Lexus legújabb hibridje, duplán igaza volna. A modell a gyár első dedikált, vagyis nem egy meglévő modellből hibridesített, hanem kifejezetten tiszta üzeműre tervezett autója, és emellett pedig formailag számos olyan részletet vonultat fel, amely a 2009-es Toyota Avensisről már ismerősnek tűnhet. Ilyenek például az első ablakok kis, háromszögű részei, a közös tengelytáv, a sziluett vagy az egyforma kormánykerék. Az IS sorozatnál kicsivel hosszabb, 4,7 méteres HS a Toyota Hybrid Synergy Drive meghajtását kapja, amelyet a Lexus négyhengeres Atkinson-rendszerű benzinmotorjához illesztettek. Az összteljesítmény 187 lőerő, amely egy folyamatosan változó áttételű CVT-váltón keresztül az első kerekeken szabadul az aszfaltra. A Lexus szerint a HS 250h körülbelül harminc százalékkal kedvezőbb fogyasztást produkál majd, mint a gyár eddigi legtakarékosabb modellje.

Hibrid lesz a Lexus IS-ből

Hibrid lesz a Lexus IS-ből

Amerikában ezen a héten került piacra a Lexus új hibridje, a HS 250h, amely Európában biztosan nem jelenik meg. Harmincnégyezer dolláros (6,5 millió forintos) alapáron jelent meg az amerikai kereskedésekben a Lexus új hibridje, a HS 250h, amely Európában gyári források szerint biztosan nem jelenik meg. Mégpedig azért nem, mert házon belüli konkurenciát teremtene két új modellnek, a kontinensen a Lexus IS-ből és a Toyota Avensisből készült hibridet is forgalmaznak majd. Valószínűleg csak az IS következő generációjába kerül be a hibrid hajtáslánc, minthogy azonban csak hajszálnyival lesz nagyobb a HS 250-nél, közvetlen konkurensei lennének egymásnak, amit a Lexus, illetve anyacége, a Toyota érthető módon nem támogat.

Lexus hibrid autó modellválaszték

Lexus hibrid autó modellválaszték

A Lexus Hibrid Hajtás óriási előrelépés az autógyártás történetében. A benzinmotor és az elektromotorok intelligens együttműködésének köszönhetően a Lexus full hybrid technológiája a lélegzetelállító teljesítménnyel egyidejűleg a gazdaságosságot is javítja, és jelentős mértékben csökkenti az emissziót. A Lexus az egyetlen márka, amely full hybrid hajtású luxus járműveket kínál, amelyek az egyéb hibridekkel ellentétben képesek elektromos jármű (EV) üzemmódban is haladni. EV üzemben az autó csaknem hangtalan, nem használ fel üzemanyagot, következésképp az emissziója nulla. Full hybrid technológia a Lexustól. Formálja velünk a jövőt!

Lexus piaci részesedés 2010-ben

Lexus piaci részesedés 2010-ben

Az európai piacon a Lexus értékesítés fő volumenjét most már harmadik éve a rendkívül sikeres RX adta, teljes évi forgalma 16 359 darab volt (20%-kal több mint 2009-ben), a Lexus Hybrid Drive-val és a hagyományos hajtásláncú járművekkel, bebizonyítva a Lexus modellválaszték erejét. A Lexus továbbra is jó pozícióban maradt a növekvő prémium piacon Európában, ahol a környezetbarát prémium járművek iránti kereslet egyre növekszik. A hamarosan megérkező Lexus CT200h-nak már most az értékesítést megelőzően vannak pozitív előrejelzései, amelyek tovább támogatják majd a Lexus eladásokat a prémium személyautók piacán.

Tuti menü